طبعا كلنا نعرف الرز المعمر بس اكيد طبعا مش كلنا نعرف طريقه عمله ازاى و انا من ضمن الناس دى لو حد يعرف طريقه عمل الرز المعمر ياريت يقولنا عليها ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ما طريقة عمل الارز المعمر,طريقة عمل الارز المعمر,ما هى طريقة عمل الارز المعمر,طريقه عمل,الارز المعمر,مقادير عمل الارز المعمر,تعرف على طريقة عمل الارز المعمر,ماذا تعرف عن طريقة عمل الارز المعمر,معلومات عامه عن طريقة عمل الارز المعمر,نبذه عن طريقة عمل الارز المعمر,مدونه كل شىء,kolsha2

المقادير
ردحذف2 كوب رز مصري
1 كوب حليب +1 كوب شوربة دجاج او لحمة أو أى طيور أو ماء
2\1 ملعقة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهار
وممكن زيادة البهار حسب الرغبة
ملعقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة
1 ملعقة سمن ويفضل البلدي + 2 ملعقة كبيرة قشطة(وش الحليب المغلي )
وممكن المقدار كله يكون قشطة فقط
أو سمن فقط حسب المتوفر
----****------
يغسل الرز وينقع في الماء مدة 15 دقيقة
ثم يصفى جيدا من الماء
يتبل بالفلفل والبهارات ويقلب
يدعك الرز بالقشطة والسمن جيدا
يوضع في برام فخار هذا الأساس ولكن ممكن أى طبق فرن
يغلى الحليب مع الشوربة او الماء ونضيف الملح
نسكب خليط الحليب وهو ساخن على الرز
واذا كنا سنضيف كلاوي او لحمة نضع جزء بسيط من الرز يغطي قاع الطاجن ثم نضيف الكلاوي ثم باقي الرز ونتمم الخطوات كالسابق
والكلاوي يجب ان تكون مقطعة رفيع لتنضج مع الرز وممكن استخدام كبد الدجاج
وممكن أيضا تسوية الكلاوي قبل وضعها
ع ملاحظة ان الرز لا يصل لحافة الطاجن , ويجب ان يكون مقدار الرز يساوي عقلة ونصف من الأصبع
يدخل الفرن على الرف الأوسط لمدة ساعة
وديه ساده
لازم يكون عندك برام فخار لو عايزه الريحه و الطعم الاصيل.بتجيبى الرز المصرى , نقول مثلا لو برام متوسط يا خد 3 كوبايه رز؟المهم لازم كميه الرز بعد غسيله ما تعديش نص البرام علشان لسه فى حاجات تانيه هتتحط عليه. فى الوصفه بتاعتى مش بستعمل سمنه بستعمل قشطه بشيلها من على وش اللبن العادى . تستعملى حوالى ربع كيلو بدعك بيهم الرز بس مش قوى علشان ما ينهريش و املحه زى الرز العادى و يكون عندك لبن مغلى تحطيه على الرز فى البرام بعد ما تكونى دعكتيه بالقشطه و ملحتيه.
كميه اللبن ما تعديش نص عقله الصابع فوق اللبن انا اصلى بقيسه بعقلة صباعى.
السر بقى انك لازم تضيفى نص كوب ماء مغلى على اللبن و تقلبيهم علشان الرز يستوى.
دخليه الفرن لمدة نص ساعه لغايه ما الوش يتحمر و اللبن يبداء ينشف
وبعدين وطى عليه لمدة نص ساعه كمان. و كل ما تكون القشطه كميتها كويسه يطلع طرى و طعمه تحفه.
على فكره انا سا عات بحط قطع لحمه مسلوقه فى الرز و بتطلع خرافه و بالهنا و الشفا.